ZEN Diamond

Zen Diamond е основана през 1998 г. с дълбоко вкоренено семейно наследство от бижутери, предадено през три поколения от 1890 година.

Основната дейност на ZEN е проектирането, производството и продажбата на диамантени бижута от висок клас с богата продуктова гама.

ZEN Diamond е предпочитан бижутер за диаманти и е най-големият производител на диамантени бижута в Европа и Близкия изток. От 01.09.2023 заработи и новата собствена фабрика с 2000 работни места. Марката оперира над 150 магазина в цял свят.

Единствената компания, разполагаща със собствена лаборатория за класифициране на диаманти и дистрибуция им.

Наградена като Cool Марка на 2015- 2023 г. в сектора на бижутата, в статистика от списание Маркетинг и Ромлер Турция. Zen Diamond е лидер в износа на диамантени бижута между 2008-2023. Наградена е като „Звезда на износа в диамантените бижута“ от Асоциация на износителите.

В партньорство е с Forevermark, диамантената марка на DeBeers Group от 2014 г., Председателят на Forevermark Стивън Люсие: „Ние работим само с партньори от най-висок „калибър“.

Zen Diamond е първият и единствен производител на бижута за National Geografhic Society.

Всички предлагани от ZEN диаманти са от естествен произход и не са отглеждани в лаборатория.

Подкрепя Процеса Кимбърли: международна инициатива с цел гарантиране на етичната търговия с безконфликтни диаманти.

За Zen Diamond е голямо удоволствие да посрещне своите потенциални клиенти в магазините си. Търговският персонал на Zen Diamond ще осигури информация, която дава на нашите клиенти силата да вземат решение за покупка.

Zen Diamond предлага:

Широка гама от диамантени бижута с пасианси, триади, сватбени и годежни пръстени до бляскави колиета. Иновативни и модерни дизайни на модели с цветни камъни, отговарящи на всички нива на бюджета.

Колекция за мъже, пренасяща искрите на диаманта в ежедневието. Часовници, вратовръзки, ръкавели, гривни, химикалки, портфейли, колани и хоби комплекти се отличават с комбинация от кожа, злато, стомана и диаманти.

Gold Trend Collection – отразяваща шика на златните бижута.