SALT ME

SALT ME  са най-голямата верига солни стаи в България. Солните стаи са места за възрастни и деца, в които се диша чист (медицински) натриев хлорид или образно казано чиста сол. Тази сол е медицинска, защото същата се ползва в медицината за вливания, тоест тя е без никакви агенти, добавки и примеси.

Стаите SALT ME, наричани още халокамери, са покрити с висококачествена природна сол. Декорът е приказен, за да създаде атмосфера, нетипична за обкръжаващата среда в натовареното ежедневие.
Терапията се осъществява чрез генератор, впръскващ суха аерозолна мединцинска сол или още натриев хлорид. От Вас се изисква просто да дишате и да се насладите на необичайно чистия въздух.

Полезна ли е солната терапия за деца?

Не само че е полезна, ами дори ще подобри значително здравето им.

Децата често проявяват чувствителност към замърсяване и алергени, особено в големите градове с натоварен трафик. Техните рефлекси за управляването на секрети като „издухване“ и „откашляне“ не са развити напълно. Задържането на секрети е предпоставка за развитието на бактериални инфекции. Солна терапия в контролирана среда е изключително решение за справяне с упоритите, продължителни и досадни проблеми на невръстната им възраст.

В солна стая СОЛ МИ

Вашите деца ще се насладят на играта в голям „пясъчник“, защото подът в нашите солни стаи е насипан с „завидно“ количество морска сол (едно от средствата за поддържане на антибактериална и стерилна среда в помещенията) и куп детски играчки, слушайки весели детски песни. И вместо да ги умолявате, те с нетърпение ще чакат следващата среща при нас.

Ползи от вдишването на чист натриев хлорид:

ЧИСТИ ДРОБОВЕ

Със своя антибактериален, противовъзпалителен и мукорегулаторен ефект, халотерапията подпомага за отхрачването на секретите и правилното функциониране на дихателната система.

ГЛАДКА КОЖА

Солната терапия помага за понижаване на нивото на IgE, мярка на антитела, което често е с високо съдържание при хора с алергии. Това прави кожата по-малко реактивна към алергени. Частиците солен аерозол помагат за почистване на кожата от бактериални инфекции и намаляване на отоци, като по този начин се подобрява циркулацията на повърхността на кожата.

СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА

Подобрява общото здраве и защитни сили на организма, като намалява стреса, неутрализира свободните радикали и подобрява функционирането на тялото.