Lakrids by Bülow

Lakrids by Bülow (3)

Шеметната история на Lakrids by Bülow всъщност е история за безмерната любов към вкуса на майсторски приготвения гурме лакриц. Основана в Дания от младия Йохан Бюлоу през 2007 г., марката се слави с вискокачествените си сладкарски изделия в чиято основа е коренът от женско биле (Glycyrrhiza glabra или „сладък корен“).

Тази специална естествена съставка на изделята на Lakrids by Bülow се радва на хилядолетна история, тъй като се използва от човечеството от повече от 5000 години. Твърди се, че още Александър Велики разпореждал войниците му да се хранят с корени от женско биле, когато били на поход, тъй като ободряващата билка е източник на енергия. Това се дължи на химичния състав на сладкия корен, който включва танини, гликозиди, аминокиселини, витамин C и захари, откъдето идват сладкият вкус и наименованието му. В естествената си среда той е 30-50 пъти по-сладък от обикновената захар. Затова и екстрактът от корен от женско биле Glycyrrhiza glabra се използва от години в сладкарството за приготвянето на лакриц.

Пионерът в сладкарската категория на гурме лакрица е именно Йохан Бюлоу с неговите Lakrids by Bülow, чиято заветна мисия е да покани повече хора по света на обикнат лакрица. За да постигне уникалния вкус на сладък лакриц от Lakrids by Bülow, Бюлоу използва пресован екстракт от сушени чрез пулверизиране корени от женско биле в комбинация с меласа, глюкоза, оризово брашно и анасоново масло. Всички изделия на марката се приготвят в уютната фабрика на Lakrids by Bülow в Копенхаген от майстори сладкари, които използват изцяло естествени и висококачествени продукти. Коренът от женско биле се добива в държави в Близкия Изток (Афганистан и Иран) и в Източна Европа (Казахстан и Грузия), а използваното за шоколада на Lakrids by Bülow какао е от специални райони в Западна Африка (в Кот д`Ивоар и Гана), където се отглежда най-доброто какао в целия свят. Около ядрото от лакриц на всеки бонбон Lakrids by Bülow се добавят минимум 30 слоя шоколад от най-високо качество, като технологичното време за производство на бонбоните в една средна кутия A – лакриц с млечен шоколад е 6 дни.

 


Notice: Trying to get property of non-object in /home/themallb/public_html/wp-content/themes/the-mall/single-store.php on line 132

ПОСЛЕДНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ