Fjällräven отново е най-устойчива марка в своята индустрия според Индекс за устойчива марка 2021 г. Швеция

fjall

За втора поредна година Индексът за устойчива марка ™ оценява Fjällräven като Най-устойчивата марка в Швеция в категория „Дрехи и Мода”. Fjällräven спечели титлата за втора поредна година.

Индексът за устойчива марка ™ е най-голямата класация в Европа за устойчивост, с оценка от 58 000 потребители в осем държави, разглеждащ над 1 400 марки в 35 индустрии. Класацията се извършва годишно от 2011 г.

Кристияне Долва, която отговаря за устойчивото развитие във Fjällräven, с радост отбелязва, че потребителите продължават да оценяват усилията на бранда: „Радваме се, че Fjällräven се възприема като най-устойчивата марка в Швеция в своята индустрия. Това ни окуражава да продължаваме да работим упорито, за да станем по-добри. Устойчивостта не е отделна концепция за нас, а принцип, който е напълно интегриран във всичко, което правим. Ние вярваме, че действията говорят по-силно от думи, така че за нас значи много да видим, че тези действия се оценяват от потребителя “.

Визията на Fjällräven е да бъдат най-устойчивия и висококачествен аутдор бранд. Екипировката на марката е трайна, функционална и неподвластна на времето. Мисията на Fjällräven е да насърчава хората да обръщат повече внимание на природата. Това е и гръбнака на бранда в подхода им към разработването на продукти, включително изследвания, дизайн, и производство.

Fjällräven дава приоритет на използването на рециклирани, органични и възобновяеми материали, което става възможно от прилагане на критерии за индекс Higg. Марката също е член на Коалиция за устойчиво облекло и e част от Инициативата на ООН за глобалния климат. От 2015 г. насам всички продукти на марката не използват флуоровъглероден методи за импрегниране, а основният използван плат – G-1000 е направен с рециклиран полиестер и органичен памук. Хуманното отношение към животните и социалната устойчивост също са в челните редици на процесите, заедно с прозрачността, етично производство, с проследим произход и цялостно устойчива гама вълна.

Повече за устойчивото развитие, дизайна и материалите, научи тук.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM