Спящата красавица в The Mall

БАЛЕТ В ТРИ ДЕЙСТВИЯ И ПРОЛОГ

САМО НА 12 и 16 ФЕВРУАРИ

Сезон 2019/20 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно, представя постановката на Кралския балет „Спящата красавица“, първоначално хореографирана от Мариус Петипа, съчетана с раздели, създадени специално за Кралския балет от  Фредерик Аштън, Антъни Доуел и Кристофър Уелдън и красивата музика на Чайковски.

Киноаудиторията ще се очарова от фантастичен актьорски състав с участието на Лорен Кътбертсън като принцеса Аврора и Федерико Бонели като принц Флоримунд. В „Спящата красавица“ са някои от най-емблиматичните балетни изпълнения, като Rose Adage и Vision Pas de deux. Прожекциите са на 12 и 16 февруари.

Билети вече се продават. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Балетът „Спящата красавица“ е по едноименната приказка. Сърдитата Карабоса, която не е поканена на кръщенето на принцеса Аврора, решава да си отмъсти, като произнася проклятие: Когато Аврора порасне, да убоде пръста си на вретено и да умре. Феята на Люляка променя магията така че, вместо да умре, принцесата да изпадне в дълбок сън, от който да я събуди красив принц.

На 16-ия си Рожден ден, Аврора наистина убожда пръста си и попада в омагьосан сън, а Феята на Люляка довежда принц Флоримунд, за да я събуди с целувка и след това двамата да вдигнат сватба.

Постановките на Ковънт Гардън в киносалоните предлагат на публиката най-доброто място в залата и изключителни задкулисни кадри и интервюта. Публиката по света вече никога не е далеч от представленията в Кралската опера. „Спящата красавица“ се излъчва в над 1000 кина в 53 страни по света.

хореография: Мариус Петипа

допълнена от Фредерик Аштън, Антъни Доуъл, Кристофър Уелдън

Музика: ПЬОТР ИЛИЧ ЧАЙКОВСКИ

Сценарий: Иван Всеволожский

Диригент“ Бари Уордсуорд

KING FLORESTAN XXIV           CHRISTOPHER SAUNDERS

HIS QUEEN                            ELIZABETH MCGORIAN

PRINCESS AURORA                LAUREN CUTHBERTSON

PRINCE FLORIMUND              FEDERICO BONELLI

CATTALABUTTE                                     BENNET GARTSIDE

MASTER OF CEREMONIES

CARABOSSE                                           KRISTEN MCNALLY

LILAC FAIRY                                           FUMI KANEKO

FAIRY OF THE CRYSTAL FOUNTAIN     ROMANY PAJDAK

FAIRY OF THE ENCHANTED GARDEN   MAYARA MAGRI

FAIRY OF THE WOODLAND GLADE       CLAIRE CALVERT

FAIRY OF THE SONG BIRD                    ANNA ROSE O’SULLIVAN

Времетраене: 180 мин. с два антракта.

С български субтитри

НА 3, 7 И 8 МАРТ ОЧАКВАЙТЕ „БОХЕМИ“ С УЧАСТИЕТО НА СОНЯ ЙОНЧЕВА.

Точно за празника 8 март!

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM