Копелия – балет в три действия – ексклузивно в кино Арена The Mall на 25.01.

Сезон 2019/20 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно, представя изключителния балет Копелия.

Прожекцията в The Mall e на 25.01. от 18:00 ч., билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Очарователен и забавен разказ за любов, пакости и механични кукли. Класика от репертоара на Кралския балет, балетът е по хореография на  основателката на Кралския балет, Дам Нинет де Валоа. Хореографията е технически сложна и изисква безупречност от танцьорите. Кино аудиторията ще бъде завладяна от превъзходен актьорски състав с участието на прекрасната Марианела Нуньес като фееричната Сванилда, Вадим Мунтагиров като нейния любим Франц и Гари Авис в ролята на магьосника д-р Копелиус.

Д-р Коппелий има красива дъщеря – Копелия. Франц е много ядосан да я вижда как седи на балкона на доктора.  Годеницата на Франц, Сванилда, е много разстроена. Тя и приятелите й влизат в къщата и откриват, че Копелия е една от няколкото механични кукли в натурален размер, направени от доктора. Д-р Копелий отвлича Франц; той планира да го превърне в човешка жертва и по този начин да даде възможност на Копелия да оживее. Сванилда обаче успява да спаси Франц, като кара механичните кукли да танцуват и по този начин да отвлече вниманието на Копелиус, за да могат тя и Франц да избягат. За щастие, д-р Копелиус не е такъв злодей, какъвто изглежда, и в заключителния акт сключва мир със Сванилда и Франц, които вече могат да отпразнуват сватбата си.

Постановките в киносалоните на Кралската опера предлагат на публиката най-доброто място в залата и изключителни задкулисни кадри и интервюта. Публиката по света вече никога не е далеч от представленията в Кралската опера. Копелия се излъчва в над 1000 кина в 53 страни по света.

Постановка и хореография Нинет де Валоа
По Лев Иванов и Енрико Чичетти
Музика ЛЕО ДЕЛИБ
Сценарий Шарл Нютер и Артур Сен-Леон
По „Пясъчният човек“ на Ернст Хофман
Диригент Бари Уордсуорд

Сванилда МАРИАНЕЛА НУНЬЕС
Франц ВАДИМ МУНТАГИРОВ
Д-р Копелиус ГАРИ АВИС
Бургмайстер КРИСТОФЪР СОНДЪРС
Кръчмар ЕРИКО МОНТЕС

Времетраене: 176 мин. с два антракта. С български субтитри

НА 12, 14 И 16 ФЕВРУАРИ ОЧАКВАЙТЕ ЛЮБИМИЯ НА ВСИЧКИ БАЛЕТ „СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“. ТОЧНО ЗА ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ!

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM