Fjällräven открива първи магазин в София

Емблематичната шведска марка Fjällräven отваря своя първи магазин в България.

Казват, че малкият Конкен (Kånken) е най-продаваната градска раница в света. Цветният правоъгълен дизайн е любим на малки и големи още от появата си през 1978 г. Но Kånken е само един от продуктите на шведската марка Fjällräven (Фиелревен). Основана през 1960 г. от Åke Nordin (Оке Нордин) в град Йорншьолдсвик (Örnsköldsvik) в Северна Швеция, Fjällräven създава издръжливо и функционално оборудване за приключения на открито. Разнообразието от продукти варира от облекла като панталони и якета, до екипировка като раници, палатки и спални чували.
Досега Fjällräven присъстваше в България чрез официалния дистрибутор на бранда Skisharki и се предлагаше само в няколко локации, но през месец март емблематичната марка открива първия си магазин в София. Той ще се помещава в търговския център The Mall (ниво партер) и ще продава иконичната чанта Kånken, заедно с по-широка гама от оборудване за живот сред природата, включително якета, трекинг панталони и топове.

image_processing20190326-19216-1b8v3tz

„Следвайки глобалния план за експанзия на Fjällräven и положителното развитие в региона на Югоизточна Европа, решихме да стъпим на българския пазар с нов подход – откриваме магазин на Fjällräven с партньор. Ние вярваме, че това е правилният начин да въведем и позиционираме марката Fjällräven по-добре и да отдадем на нашите непреходни, издръжливи и функционални продукти вниманието и средата, които заслужават. За да гарантираме успеха си, обединяваме усилия със Skisharki – доверен, професионален и надежден партньор в търговията на дребно, който разбира марката и нашите основни ценности. През последните години в България се наблюдава много позитивно икономическо развитие. Можем ясно да видим увеличаване в търсенето на първокласни и устойчиви продукти за живот на открито и очакваме с нетърпение успешното развитие на този пазар, с повече търговски партньори и магазини.“ – Харалд Хейм, главен оперативен директор на Fenix Outdoor Emerging Markets.

image_processing20190326-22929-wwg0ab

Skisharki е основана през 2016 г. от любителите на приключенията на открито Румен Йорданов и Васил Илински. Компанията отваря първия си мултибранд магазин в София, с ясен акцент върху скандинавските марки, предлагащи трайно и устойчиво оборудване за живот на открито. Продуктите в магазина включват норвежкия специалист по вълна Aclima, шведския производител на ръкавици Hestra и най-големият скандинавски производител в сектора – Fjällräven. За по-малко от 2 години Fjällräven се превръща в най-популярната марка на Skisharki, надминавайки дори техните промоционални продажби и услуги за зимни обувки.

original-931321db1efbf28bc4293649a50b74dd

„Развълнувани сме да си партнираме с Fenix Outdoor в изграждането на първия Fjällräven Premium Reseller магазин на Балканите – този проект предоставя платформа за въвеждане на целия асортимент на Fjällräven в България и за поставяне на еталон за непреходна и дълготрайна екипировка на нашия пазар.“ – Румен Йорданов, съосновател и управляващ директор на Skisharki.

През 1960 г. Оке Нордин (Åke Nordin) основава FJÄLLRÄVEN в мазето си в град Йорншьолдсвик (Örnsköldsvik) в северната част на Швеция. Днес вечният, функционален и издръжлив дизайн на продуктите на компанията се радва на глобално присъствие и може да се намери в над 30 държави. Продуктовата гама на FJÄLLRÄVEN включва облекла и аксесоари за дейности на открито за мъже и жени, както и раници, палатки и спални чували. Сред приоритетите на FJÄLLRÄVEN са както отговорното поведение към хората, животните и природата, така и повишаване на обществения интерес към прекарване на повече време на открито. Компанията е инициатор на две популярни събития на открито – FJÄLLRÄVEN Classic и FJÄLLRÄVEN Polar, които привличат хиляди участници всяка година.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM