26 Март — ден на NIKE AIR MAX

30 години на върха. 30 години Nike Air Max 1. За първи път и София беше част от световната кампания, благодарение на новооткрития магазин на спортната марка в The Mall.

Nike “изстреля” клиентите си в облаците, благодарение на фотограф и дизайнер.

Визуалният артист Andonasty рисува на живо пано с футуристична визия на легендарната обувка.  Андон Георгиев – Andonasty e художник-илюстратор, графичен дизайнер и съвременен артист, повлиян от стрийт културата в Берлин.

Изумителни умения показаха и танцьорите от Макоса Ностра с хореографи Димитър Божилов – Мако и Алиса Белоусова. Двамата, заедно с техните танцуващи колеги и приятели, предизвикаха телата си и гравитацията.

За добрия звук се грижеше дуото Vajarov & Paci Pac Pac.

Снимки от събитието можете да видите в социалните мрежи с хаштаг #sofiaairmaxday, #kissmyairs и #newnikestore.

Повече за NIKE AIR MAX

Въздушните системи в обувките са интегрална част от Nike, откакто през 1979 г. беше представен за първи път моделът Air Tailwind. В първите осем години въздушната капсула е скрита в обувките, като по-скоро се усеща, отколкото се вижда. Но през 1987 г. тя става видима в легендата Air Max. С това революцията започва. Въздушните системи бързо започват да се вграждат и в други спортни линии, от обувките за бягане до тези за баскетбол, за тренировки и тенис, като в същото време стават изключително желан продукт за ежедневието по целия свят. След 30 години, Air Max продължава да се развива.

Всяка година на 26 март Nike отбелязва Денят на Air Max. Тази година  Air Max 1, обувката, която изстреля Air иновациите до нови висоти, празнува своята 30 годишнина.

Всичко започна с Air Max. Представен на на 26 март 1987 г., Air Max 1 показа за първи път пред света видима Nike Air въздушна камера. Емблематичният дизайн на Тинкър Хатфилд е представен в три цветни комбинации, които се превръщат в класика: чисто бели; червени, сиви и бели;  комбинация от синьо и сиво. Днес, тази икона се завръща в най-желаната си форма.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM