Как премина Втори турнир по шахмат „Купа The Mall”

На 18 юни в The Mall се проведе второто издание на шахматния турнир „Купа The Mall“. Участие в открития турнир взеха 85 шахматисти, от които 63 мъже и 12 жени. Сред състезателите имаше по един представител на Великобритания, Франция, Украйна и Русия. Особен интерес предизвика участието на две състезателки от националния отбор на България в лицето на гросмайстор Маргарита Войска и Румяна Гочева, както и на младата 18-годишна Гергана Пейчева, част от Топ-20 на световната ранглиста за девойки. В хода на 11-кръговата надпревара по Швейцарската система в класирането поведе гросмайстор Петър Дренчев. След обедната почивка, обаче с финален щурм младият 32-годишен перничанин Любомир Данов изпревари всички и с 9,5 точки зае първото място и спечели Купа The Mall. Негови подгласници с по 9 точки станаха Цецко Тодоров (ЦСКА) и Светлин Стоянов (Левски). Най-добре от жените се представи Маргарита Войска (Локомотив Пловдив), а при младежите до 20 години Александър Ангелов (Левски). Много посетители на The Mall в съботния ден успяха на живо да се докоснат до вълнуващи шахматни битки, а партиите на първите 6 маси бяха излъчвани на живо на авторитетния шахматен сайт www.chess.com и статистиката показа, че са наблюдавани от повече от 40 страни в света!

Победителите в турнира получиха ваучери от партньорите на проявата, както и шахматни книги от Спортен клуб по шахмат Левски.

С любезното съдействие на: Grand OpticsJoy OpticsTommy HilfigerFlairHumanicGiulianThe North FaceTimberlandSketchers и Technopolis.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM