Tommy Hilfiger ще представи колекцията TOMMYxLEWIS за пролет 2020 в Лондон

6a3f4111b34dd7be8e09ad4da24b590b

 

Модното ревю с оригинална концепция „Виж сега – купи сега“ ще се проведе на 16 февруари 2020г. в легендарната зала The Tanks на галерията за съвременно изкуство Tate Modern в Лондон. На подиума ще дебютира колекцията TommyXLewis за пролет 2020, създадена от дизайнера Томи Хилфигър и британския пилот във Formula 1 и световен посланик на марката – Люис Хамилтън. Колекцията чества устойчивите иновации и поставя на преден план рециклираните материали, правейки устойчивите стилове достъпни за всички.

Tommy Hilfiger, представен в България от SARKK SA, обяви, че модното ревю TOMMYNOW, дебютиращо колекцията TommyXLewis за пролет 2020, ще се състои в неделя, 16 февруари 2020 г., в галерията за съвременно изкуство Tate Modern (Тейт Модърн) в Лондон. Превърналата се в емблематична за бранда колаборация с шесткратния световен шампион на FIA Formula Onе – Люис Хамилтън, ще бъде фокусирана върху напредъка в сферата на устойчивите иновации, които са в сърцето на тази съвместна колекция.

С всяка следваща колаборация между двамата, устойчивостта бива извеждана все повече на преден план. В колекцията TommyXLewis за пролет 2020 повече от 75% от дизайните  са съставени от по-устойчиви материали и чрез партньорства, които намаляват отрицателното въздействие върху доставните вериги. Последната колаборация на TommyXLewis включва 100% памук, от по-устойчиви източници, включително органичен памук и рециклирани материали, веган алтернативи на кожата, дънкови материи с ниско въздействие върху околната среда и довършителен препарат miDori® bioWick, изграден на основа на растителни семена, с нисък въглероден отпечатък, осигуряващ бързо съхнене и фиксиране.

„Решени сме да бъдем една от водещите марки за устойчив начин на живот в света и това е ангажимент, който споделяме с Люис“, каза Томи Хилфигър. „От първия ден Люис и аз имахме за цел да включваме все повече иновативни производствени принципи и устойчиви материали във всяко наше сътрудничество. Горди сме да постигаме нови основни етапи всеки сезон, като колекцията за пролет 2020 е най-устойчивата ни колаборация досега.“

„Чувствам тази четвърта съвместна колекция като най-автентична за мен – тя не само улавя личното ми усещане за уличен стил, но също така е лоялна към посланието за устойчивост, към което съм толкова ангажиран“, каза Люис Хамилтън. „Томи и аз непрекъснато проучваме нови начини да изведем визията си за устойчивост до по-високи нива, а колекцията за пролет 2020 е най-новият крайъгълен камък в тези постижения. Толкова съм развълнуван да дебютирам устойчивите дизайни, които създадохме чрез платформата TOMMYNOW и да продължа напред с това послание. “

За Пролет 2020 шоуто TOMMYNOW се завръща в Лондон и ще се проведе в емблематичната галерия Tate Modern по време на Седмицата на модата. От първото си представяне насам, оригиналната платформа TOMMYNOW „Виж сега – купи сега“ успя да обиколи света, със спирки в Ню Йорк, Париж, Шанхай, Милано и Лос Анджелис.

Този сезон, заедно с най-новата колаборация TommyXLewis, шоуто ще представи и мъжката и дамската линия на HILFIGER COLLECTION за Пролет 2020. Дизайнерът черпи вдъхновение от пионерския дух в сърцето на съвременна Америка, като HILFIGER COLLECTION дизайните за пролет 2020 носят усещане за кънтри и рок-енд-рол в комбинация с типични за Източното крайбрежие елементи, като извеждат феновете на пътешествие из емблематичните американски пейзажи.

Колекциите за пролет 2020 ще бъдат показани отново чрез оригинална концепция „Виж сега – купи сега“, носеща подписа на Томи Хилфигър. Всички визии от ревюто ще бъдат достъпни за закупуване в екосистема от онлайн канали и социални медии в повече от 70 страни, както и в магазините на Tommy Hilfiger.

Визията на Томи Хилфигър е да създава мода, която отваря ума и кръгозора. Като част от това пътуване към устойчивост, бизнес стратегията на марката обхваща цели, вариращи от интегриране на циркулярност в дизайните и набавяне на 100% от памука от по-устойчиви източници, до производство на 50% от продуктите от деним, чрез довършителни процеси с ниско въздействие върху околната среда (срок до 2020 г.), както и поемане на активна роля в управлението на водата. През 2018 г. ключовите постижения на марката включват извличането на 70% от общия обем на памука от по-устойчиви източници, както и партньорство с WWF за обучение на работници в 17 индустриални парка в китайския басейн на река Тайху за управление на рисковете, свързани с водните ресурси.

Повече информация за визията за устойчивост на Tommy Hilfiger можете да намерите тук.

# # #

За SARKK

SARKK SA, основан през 1998 г., е ексклузивен вносител на Tommy Hilfiger за България, Гърция, Кипър, Румъния, Албания, Македония и Молдова.

Целта на SARKK SA винаги е била насочена към здравословния и стабилен растеж и продиктувана от ценностите на корпоративната социална отговорност. Това я прави една от най-сигурните корпорации в индустрията и спомага за нейния постоянен растеж, като успява да задоволи нуждите и на най-взискателните клиенти.

Портфолиото на Tommy Hilfiger се състои от спортни облекла за мъже, жени и деца, обувки, спортни екипи (за голф, плуване и плаване), бельо, пижами, чанти, аксесоари, слънчеви очила, парфюми, часовници, аксесоари за дома и спално бельо.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM