‘Riviera’ – съвременна Бриджит Бардо като вдъхновение на новата колекция на Reserved

_W0A2503+logo-min

Топъл пясък, освежаващ морски бриз и синьо небе – това е настройката за най-новата колекция на Reserved – „Riviera“. Не е случайно, че София Цакидуу, https://www.instagram.com/matiamubysofia немското It-Girl, е звездата на тази колеция. Нейният стил и красота предизвикват асоциации с френските филмови звезди от последните десетилиетия. София обаче интерпретира безгржния летен дух по свой уникален и модерен начин.

Облекла вдъхновени от морето, декоративни копчета и райе, създават кохерентна и визуално приятна композиция. Рокли с волани, поло тениски с контрастиращи връзки и плетени чанти, лесно биха спечелили сърцата на Джейн Бъркин, Бриджит Бардо или Жан Себерг. Този сезон  е белязан от голямото завръщане на тенденциите от 60-те години. Оттук и трапецовидните форми на поли и рокли, капри панталони и плетени тениски. Колекцията „Ривиера“ залага на детайлите: широки раменни презрамки, кръстосани ивици на гърба, асиметрични волани и корсетни шевове. Силуетът е женствен с подчертана талия и разрези, които разкриват летния тен. Цветовият диапазон остава блед и притъпен: задължителните бяло и нар се пречупват през червено и кестеняво с оттенъци на френско вино. За да добави момичешки вид към своята колекция, Reserved залагат на набрани ръкави, цветни наметки и аксесоари: еспадрили, сандали, плетени шапки и чанти от рафия и велур.

Снимките на колекцията „Riviera“ са направени от талантливата полска модна фотогрфка, Соня Состак, а Магда Джаника се е погрижила за стайлинга.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM