отваря след
в The Mall дж

Кино Арена представя Вълшебната флейта

Poster_THE MALL

ОПЕРА В ДВЕ ДЕЙСТВИЯ

14 октомври 2017 от 18:00 ч.

ДЖУЛИЯ ДЖОУНС ДИРИЖИРА ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ СПЕКТАКЪЛ НА „ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА“ НА МОЦАРТ С ПРЕКРАСЕН СЪСТАВ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, МЕЖДУ КОИТО РОДЕРИК УИЛЯМС В РОЛЯТА НА ПАПАГЕНО.

МУЗИКА ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ

ЛИБРЕТО ЛОРЕНЦО ДА ПОНТЕ

РЕЖИСЬОР ДЕЙВИД МАКВИКЪР

ДИРИГЕНТ ДЖУЛИЯ ДЖОУНС

ТАМИНО МАУРО ПЕТЕР

ПАМИНА ШИВОН СТАГ

ПАПАГЕНО РОДЕРИК УИЛЯМС

Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян, има удоволстието да ви представи знаменитата опера на Моцарт „Вълшебната флейта“. Прожекцията в Кино Арена The Mall e на 14 октомври от 18:00 часа. Билети вече се продават на касите в Кино Арена The Mall, както и през сайта:

http://www.kinoarena.com/bg/movie/valshebnata-fleyta/14-10-2017

Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Принц Тамино обещава на Царицата на нощта, че ще спаси нейната дъщеря Памина от магьосника Сарастро. Той се отправя на пътешествие, придружен от ловеца на птици Папагено, но не всичко е такова, каквото изглежда…

В класическата постановка на Дейвид Маквикър сериозното и комедията в творбата на Моцарт вървят ръка за ръка. Зрителите ще се пренесат в един фантастичен свят на танцуващи животни, летящи машини и ослепително блестящи небеса. Сценографията създава великолепен фон за разнообразието от музикални номера, от колоратурните фойерверки на Царицата на нощта до лиричния дует на Тамино и Памина и сърдечните, повлияни от фолклора арии на Папагено.

Вълшебната флейта“ не е само комедия. Творбата изразява богатия духовен мироглед на Моцарт. В същността на тази вълшебна приказка се крие стремежа за търсене на мъдрост и добродетели, характерен за епохата на Ренесанса. Операта незабавно постига огромен успех сред публиката, а Салиери – големият конкурент на Моцарт, я нарича “operone” – велика опера.

Времетраене: 190 мин. с един антракт

Изпълнява се на немски с български субтитри.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM