Шведската марка Fjällräven обещава да реши проблема с тежките чанти на учениците

ee246e256206dfdf2af31d27156b3b49

Купищата учебници, помагала и тетрадки все повече увеличават риска от гръбначни изкривявания, особено при по-малките ученици. Всяка година родителите в България се оплакват от увеличения брой задължителни помагала, които децата им трябва да носят на гръб до училище.  Шведската марка Fjällräven, която от пролетта вече има магазин и в София, предлага решение на този казус. Техния емблематичен модел раница KÅNKEN се появява през 1978 г. точно като отговор на проблема с болките в гърба от носенето на тежки раници от учениците в Швеция. Голяма колкото две папки формат А4, оттогава KÅNKEN не спира да увеличава популярността си, и днес се използва от деца и възрастни по целия свят.

Освен че се отличава с уникалния си модел и форма, раницата е и удивително устойчива. Издръжливостта й се дължи на здравата непромокаема материя Vinylon F, а отличителният дизайн никога не е излизал от мода. Освен за създаването на характерния й външен вид, правите й линии, изразяват и идеята на марката за устойчивост и „умни“ производствени практики с минимално количество остатъчен материал. Например, при рязане на плата не остават почти никакви парчета, а презрамките пък са изработени от дълго парче плат, свързано със задната дръжка – детайл, който също допринася за високата издръжливост на KÅNKEN.

В допълнение на всичко това, дизайнът на раницата е признат за произведение на изкуството. През 2016 г. Svensk Form, Шведската асоциация на изкуствата и занаятите, позовавайки се на специфичния, изчистен дизайн и високото ниво на функционалност на KÅNKEN, признава раниците за приложно изкуство, сравнимо с музикалните, филмови и литературни произведения.

Днес KÅNKEN се предлага във все по-голямо разнообразие от цветове, модели и размери. Раниците лесно се вписват във всеки тип ежедневие и това ги прави силно предпочитани, особено от учениците и техните родители. Любителите на KÅNKEN ги използват за носене на най-различни неща – от планове за бъдещето до тетрадки, моливи и кутии с обяд. Много често феновете на марката декорират допълнително KÅNKEN раниците си със стикери, кабърчета, кръпки, и дори с ръчно плетени елементи, и гордо ги снимат, рисуват и споделят със света.

Научете повече на този линк.

Открийте всички модели и разновидности на KÅNKEN в магазина на марката в The Mall (ниво партер).

 

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM