Балетът „Дон Кихот“ ексклузивно в Кино Арена

Don Quixote by Petipa Approved

031679_DONQUIXOTE_Poster_17012019181_01

 

ТРИУМФ НА ЛЮБОВТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО В ЖИЗНЕРАДОСТНАТА ПОСТАНОВКА НА КАРЛОС АКОСТА.

Сезон 2018/19 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян, има удоволствието да ви представи балета от сцената на Ковънт Гардън „Дон Кихот“.
Прожекциите са на 03 април от 19:00 часа, 06 април от 18:00 часа и на 07 април от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното.

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Историята на Сервантес за смелия рицар е извор на вдъхновение за безброй художествени интерпретации. Хореографът Мариус Петипа създава този блестящ балетен спектакъл за приключенията на човека от Ла Манча и неговия верен оръженосец Санчо Панса. В центъра на сюжета е любовната история между младите Базилио и Китри.
Карлос Акоста избира този жизнерадостен класически спектакъл за своята първа постановка на сцената на Кралския балет. Неговата изпълнена с енергия интерпретация дава възможност на цялата трупа да блесне в ролите на буйни селяни, страстни цигани и дори на фантастични цветя. Историята следва Дон Кихот в неговото живописно пътуване, за да почете своята въображаема благородна дама – Дулсинея. Слънчев, очарователен, забавен и затрогващ, „Дон Кихот“ е балет, изпълнен с вдъхновяваща емоция и изумителна балетна техника.

ХОРЕОГРАФИЯ КАРЛОС АКОСТА
ПО МАРИУС ПЕТИПА
МУЗИКА ЛУДВИГ МИНКУС
АРАНЖИМЕНТ И ОРКЕСТРАЦИЯ МАРТИН ЙЕЙТС

ВРЕМЕТРАЕНЕ:
170 мин. включително един интервал

 

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM