Гробницата на Тутанхамун

До 31 декември ела и разгледай информационно-образователната експозиция, посветена на Древен Египет – гробницата на Тутанхамун КV 62, която представя 120 предмета, копия на артефактите от гробницата на царя!

Сред предметите в експозицията са копия на златната маска на Тутанхамун, позлатеното светилище, златният трон и т.н.

Гробницата на Тутанхамун (КV 62) е единствената непокътната гробница в Долината на царете в Луксор, Египет. Копията на предметите са изработени с голяма прецизност и се доближават максимално до истинските артефакти, открити в гробницата на царя. Те представляват едни от най-значимите открития в Египтологията.

Експозицията е посветена освен на копията на артефактите и на огромния труд и работа на английския археолог и египтолог Хауърд Картър, който открива гробницата на 4 ноември 1922 година и 10 години заедно със своя екип описва, реставрира, консервира всеки един артефакт от гробницата.

Експозицията се организира от фирма ,,Horus Bulgaria“, с подкрепата на министерството на Антиките в Египет.

Работно време:

Събота: 10:00-22:00 часа

Неделя: 10:00-22:00 часа

 

Цените на билетите са :

  • възрастни – 16лв.
  • учащи – 12лв.
  • групи над 10души – 10лв.
  • деца под 7 години – безплатно (задължително с възрастен придружител)
  • Всички членове на Българско египтологическо общество ползват 50% ОТСТЪПКА от билета за целия период на експозицията.
  • Всички настоящи участници в школите по древноегипетски език за начинаещи и Детската школа по Египтология, организирани от Българско египтологическо общество, преподаватели и студенти по Египтология НЕ заплащат вход!

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM