The Mall и Glamour те канят на Gourmet Fest!

11-13 февруари

от 12.00 до 20.00 ч.

Ниво 0, срещу централен вход

В месеца на любовта и виното нека отпразнуваме заедно най-сладките емоции! Ела в The Mall на 11-13 февруари, купи подарък за любимия човек и можеш да спечелиш романтична вечеря за двама, приготвена специално за вас от шеф Петър Михалчев. В гурме зоната на Glamour те очакват още много вкусни изненади – интригуващи кулинарни демонстрации, сладки и солени изкушения и томбола със страхотни награди.

Програма

Gourmet Fest 11-13 февруари

Събота, 11 февруари

12:30 ч. – Шеф Ради Стамболов от Lord of the Chefs – приготвяне на мини близалки във формата на сърце с азот на нитротепаняки
16 ч. – Мариан Ковачев от ресторант Set – магията на домашната пица
18:30 ч. – Sushi Chef – непознатите тайни на японската кухня

Неделя, 12 февруари

12:30 ч. – Шеф Дарин Стойков от Masterchef – декорации на къпкейк
16 ч. – Шеф Петър Михалчев от Masterchef – Суши “Валънтайн” и десерт Мизу мочи (“любовна сълза”)
18:30 ч. – Bakery Box – демонстрация на най-лесните домашни сладки от суха смес, дегустация на соленки със синьо сирене, комбинирани с чаша червено вино

Понеделник, 13 февруари

16:00 ч. – Млекарници Dobrev – дегустация на сирена и млечни продукти, комбинирани с подходящи вина

Ето и малко повече информация за нашите кулинарни звезди:

Шеф Петър Михалчев

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята”.

От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през през 2002 г. става главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балкански, френски и средиземноморски кулинарни традиции. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си – обучава се за суши майстор в Токио, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi.

Вече трети сезон шеф Михалчев е част от журито на успешния телевизионен формат Masterchef. Казват, че е най-взискателният сред колегите си, но той смята, че в кухнята нещата са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда.

petar_michalchev.jpg

 Шеф Ради Стамболов

Ради Стамболов e познат на широката публика като част от журито на първото българско кулинарно риалити “Lord of the chefs”. В средите на изкушените от кулинарното изкуство Ради няма нужда от представяне. Всички познават сладкаря ентусиаст, който със завидна енергия и неподражаем устрем се бори за налагане на престижа на професията готвач, за обучението на младите кадри, за навлизане на световните тенденции у нас.

Ради стартира професионалната си кариера в хотел “Шератон” в началото на 90-те. Непосредствено с това продължава своето обучение и квалификация: Завършва Колеж по туризъм във Варна; придобива доцентура по италианска кухня от Scuola Alberghiera e di Ristorazione di Serramazzoni, Италия; специализира в Cafè Central Palais Ferstel във Виена, Австрия. Готвил е за 13 президента на различни държави.
Голямата страст на Ради са шоколадът и сладките изкушения.

radi_stambolov

Шеф Дарин Стойков

Дарин Стойков e участник в първото издание на Masterchef по bTV. Сам споделя, че след участието си в кулинарното шоу е добил самочувствие за възможностите си в кухнята и животът му се е преобърнал на 180 градуса. Увереността при комбиниране на съставки, съчетаване на несъвместими вкусове и текстури е накарала кулинарния журналист да последва мечтата си и днес да е горд собственик на пекарна „Даро“ в центъра на София. Още на първоначалните кастинги за Masterchef при въпроса какво би направил с голямата награда от 100 000 лева, Дарин отговаря, че най-ценна е титлата, а материалната й изражение би му помогнало да превърне хобито си в професия. Две години по-късно това вече е факт.

darin_stoykov_(1).jpg

Станислав Колев от ресторант Sushi Chef

Станислав е бил главен готвач в едни от най-известните в България ресторанти за японска и азиатска кухня. В момента е executive chef на новооткриващия се ресторант Umami в хотел Маринела. Той създава и внедрява рецептите за Sushi Chef в The Mall. В събота, 11.02.2017 г., от 18:00 до 19:00 часа шеф Станислав Колев ще представи на гостите на събитието технологията и начина на сгъване на японски специалитет от тесто, който може да се приготви с различни видове плънки – гьоза. Ще презентира три различни вида:

  • гьоза с пиле;
  • гьоза с уака;
  • гьоза със зеленчуци.

stanislav_kolev

Мариян Ковачев от ресторант Set

Мариян е на 34 години, роден е в Плевен. На 19-годишна възраст заминава за Италия и в продължение на 13 години живее на полуостров Соренто, част от Амалфииското крайбрежие, смятано за една от най красивите дестинации в света. След завръщането в родината си, Мариян отворя три големи и успешни ресторанта, като последният му проект е СЕТ – най-новото стилно заведение в Слатина, разполагащо с детски кът и басейн. По време на “Гурме фест”, в събота, 11.02.2017 г., от 16:00 часа, шеф Ковачев ще демонстрира лесен начин да си направим вкусна домашна пица. Всички присъстващи сами ще имат възможност да изпробват и подобрят своите кулинарни умения!

marian_kovachev.jpg

А за всички закупили подарък от The Mall на стойност над 30,00 лв. в периода 11-13 февруари сме подготвили специална томбола с награди:

  • 1 вечеря за двама в ресторант Miyabi на шеф Петър Михалчев
  • 1 вечеря за двама в ресторант Sushi Chef
  • 1 спа уикенд за двама в Lucky Hotel Bansko
  • 3 бр. от книгата „Стъклената кухня“ на Линда Фрасис Лий, изд. Apostroff
  • 3 бр. от книгата „Пурпурен цитрус и сладки ухания“ на Силвена Роу, изд. Enthusiast
  • 3 бр. от книгата „Ориент експрес“ на Силвена Роу, изд. Enthusiast

*В томболата могат да участват само лица, навършили 18 години. Запознайте се с пълните правила на томболата.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM