край на играта:
дж

Очаквайте нашите вълнуващи детски куклени театри и през септември!

01.09
ДКТ Шумен – „Самохвалко“

Малкото розово слонче навсякъде се хвали, че е най-силно, най-смело на света. Думите му стигат до ушите на Господаря на най-страшните неща, който много се ядосва и решава да си премерят силите, като подложи слончето на три изпитания – буря с мълнии и гръмотевици, пожар и земетресение, а ако издържи да му изпълни едно желание. На помощ на Самохвалко идва мишлето, което е на служба при Господаря. То знае тайните на спасяването от тези бедствия, подсказва на слончето и му помага да издържи изпитанията. За благодарност Самохвалко пожелава от Господаря да разреши на мишлето да си играят заедно, защото и най-страшното бедствие може да бъде преодоляно ако не изпадаш в паника, знаеш какво да направиш и имаш приятел до себе си.

08.09
Театър “Денница Арт” – „Жабчетата, които си търсеха опашките“

Защо възрастните жаби все крякат и се карат?“ -един ден когато порастнем ще разберем. „Жабчетата, които си търсеха опашчиците“ – една история, за това как малките попови лъжички порастват и откриват един напълно нов свят. И с премеждия и забавления се превръщат в жабки.

15.09
Театър “Дани и Деси” – „Спящата красавица”

Посветен на 200-годишнината от смъртта на Шарл Перо. Субсидиран от НЦТ и Холандското посолство в България. Участвал на фестивали в България – Международен куклен фестивал “Панаир на куклите” – София и Международен куклен фестивал “Двама са малко, трима са много” в гр. Пловдив , в гр. Барселона, Испания, Международен куклен фестивал – гр. Мирепоа, Франция и Световен куклен фестивал в Шарлевил-Мезиер, Франция. С него е открит Международен куклен фестивал “Figuero ” в гр. Гент, Белгия.

22.09
Илкова Театър  – „Приказка от прежда“

Палавата принцеса е много любопитна. Докато родителите й сънуват сладки сънища, тя намира вълшебни хапчета. Какво се случва ще видите в спектакъла “Приказка от прежда”. Важното е, че тази забавна история завършва щастливо и поучително.

29.09
ДКТ Ямбол – “Зли вълшебства с весел край”

Било ли или не, но разказват, че отвъд зеленото поле, отвъд непроходимата
гора, отвъд дълбоката река, живеел добрият крал Алабал Първи и неговата
капризна дъщеря – принцеса Принцеса Грациела.“
От всички царства пристигат кандидати за нейната ръка, но своенравната
принцеса предизвиква съдбата си, като кани в двореца злият магьосник
Горолом. Омагьосана да подскача като жаба, Принцеса Грациела търси помощ.
Ще се намери ли смел принц, който да я спаси от проклятието?…
Ще разберете сами…

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall, на етаж 2. Представленията са безплатни.

Присъединете се и към Facebook събитието ни: https://www.facebook.com/events/185737128813389/ 

Уведомление за поверителност във връзка с обработване на лични данни.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM