Грандиозна сценография, тунинговани автомобили и рали писта на премиерата на “ Бензин“ в The Mall

Едно от най-очакваните събития през тази година беше представянето на филма „Бензин“ в The Mall на 18 май. Актьорите от филма направиха истинско автомобилно шоу пред феновете. На специален червен килим, разположен на 17-метрова платформа, оформена като състезателна писта, преминаха всички актьори и гости. За събитието се построи уникална по рода си сценография, наподобяваща ВИП ложа от Формула 1. За първи път в България филмова премиера може да се похвали със седемнайсет метрова стена на славата. Усещането за високи скорости и бензин беше подсилено благодарение на спортните коли от филма, които бяха позиционирани около червения килим през цялата вечер.

Събитието в София се проведе в кино „Арена“ The Mall, където паркингът бе декориран в цветовете и стилистиката на продукцията. На трима от феновете на „Бензин“ беше предоставена уникална възможност – да пият кафе с Асен Блатечки на червения килим. Големият брой на гостите наложи запазването на две зали, в които да бъде прожектирана лентата.

За Асен Блатечки и Катерина Горанова това е режисьорски дебют в киното. Блатечки изпълнява и главната роля във филма. В актьорския състав блестят още имената на: Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски. Във филма зрителите ще могат да видят също холивудския актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна, фронтмен на Godsmack, както и моделът Лиляна Станаилова.

Продукцията достига до кината благодарение на „Лента“, „Синекванон“ и „А.Б. Филмс“, със съдействието на Национален филмов център (НФЦ) в копродукция с Нова Броудкастинг Груп, „Про синема продакшън“, „Про камера“ и Национален дворец на културата (НДК). Продуценти са Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов, копродуценти Александър Здравков, Николай Спасов. Филмът може да бъде гледан в кината от 19-ти май.

Специални благодарности на прекрасния екип на life.dir.bg и Impressio!

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM