отваря след
в The Mall дж

МАНОН – балет в три действия на 20, 23 и 24 юни 2018

Поразяващата със силата на емоциите история на Манон и де Грио е създадена от Кенет Макмилан с музиката на Масне в този шедьовър на модерния балет.

030767_MANON_Poster_20042018164_01 copy-min

Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно, има удоволствието да ви представи напълно новата постановка на Кенет Макмилън – „Манон“

Прожекциите на балета са на 20 юни от 19:00 часа, 23 юни от 18:00 часа и на 24 юни от 16:00 часа.

Програмата може да рагледате на сайта на киното:
https://www.kinoarena.com/bg/movie/manon

Билети вече се продават на касите в кино Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Манон се запознава и влюбва в Де Грийо. Леско – нейният брат не одобрява връзката им и я предлага на предложилия най-висока цена. Двамата влюбени търсят убежище в Париж, но когато г-н Г.М. предлага на Манон луксозен живот, тя не може да устои. С помощта на Леско Де Грийо замисля измама при игра на карти в опит да спечели богатството на Г.М. Опитите им се провалят, а Манон е арестувана като проститутка и депортирана в Ню Орлиънс, където Де Грийо я последва. По време на бягството Манон умира от изтощение.

В новата на постановката на Кенет Макмилън е френския роман от XVIII век, по който създават своите опери Масне и Пучини. Премиерата се състои на 7 март 1974 год. с Антоанет Сибли и Антъни Дауел в главните роли. Спектакълът бързо се превръща в основна част от репертоара на Кралския балет и крайъгълен камък в драматичното танцово изкуство.

Макмилън открива неодозирани добродетели в непостоянния характер на Манон и нейния стремеж да избяга от бедността. Декорите на Никълъс Георгиадис отразяват това чрез лъскаво великолепие, поразено от ужясяваща нищета. Макмилън създава впечатляващи ансамблови сцени, чрез които балетната трупа изгражда поразителен портрет на живота в Париж и Ню Орлиънс. Над всичко доминира страстното pas de deux на Манон и Де Грийо, загатващо за силата на емоциите в по-ранната творба на Макмилън Ромео и Жулиета. Това превръща спектакълът в една от най-въздействащите танцови драми на Макмилън.

Хореография КЕНЕТ МАКМИЛЪН
Музика ЖЮЛ МАСНЕ
Времетраене: 170 мин. с два антракта

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM