Куклено шоу за най-малките през януари

Започваме новата година с вълнуващи куклени представления. Виж програмата ни и заповядай всяка събота от 11:00 часа в The Mall – сцената на етаж партер пред магазин Технополис.

05.01 – Театър “Дани и Деси” – „Жабокът Цар“

Това е една истинска приказка за приятелството и както във всяка вълшебна приказка става, Злото ще бъде победено. Приятелството между Жабокът и Принцесата ще развали магията на злата магьосница Гьола и грозния жабок ще се превърне в красив Принц. Изключителната сценография веднага ще пренесе зрителите в XVII век, а уникалните кукли /горни марионетки/ ще преведат публиката през перипетиите на героите , за да докосне сърцата им посланието на спектакъла: „Златна топка и да имаш, щастието е в това – да прегърнеш ти човека, дето отразява тя!!!” На Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната Завеса 2010” гр. Търговище, България, театър „Дани & Деси“, Хасково получи награда за прецизно измислени и осъществени декор и кукли; класически издържано актьорско изпълнение; театрална техника, звук и авторска музика в спектакъла „Жабокът цар“.

12.01 – Театър “Карлсон” – „Карлсон, който живее на покрива“

Когато се чувстваш самотен, когато много, ама много искаш да имаш приятел, точно тогава Карлсон, който живее на покрива, решава да КАЦНЕ в твоята стая. В този момент всичко в света около теб се променя, дори и родителите ти. Това е едно приятелство на ръба между фантазията и реалността. Прекрасно е да имаш приятел, който живее на покрива и повтаря „спокойствие и само спокойствие” и ако може един бонбон за Карлсон!

19.01 – Театър “Аладин” – „Рибарят и златната рибка“

Старец някога живял
риба всеки ден ловял.
Името му било Радко
звучно, хубаво и кратко.

Рибка златна уловил
и над нея се смилил.
Пуснал я отново във водата,
не помислил за отплата.
Ала в къщи баба Злата
го посрещнала с метлата.

Пожелала си палат,
злато, перли и брокат,
искала слуги и свита,
вкусни гозби до насита.

Но на приказката в края
баба Злата се омая
и за свойта лакомия
рибката възнагради я
пак със старото корито
криво, гнило и пробито!

ВЕСЕЛА ПРИКАЗКА В РИМИ

ЗА ДЕЦАТА НИ ЛЮБИМИ.

СМЕШНО, ЦВЕТНО И БЕЗ СКУКА,

НО НАКРАЯ СЪС ПОУКА.

26.01. – Театър на Колела – „Една история с две мишки“

Един ден Полският мишок се промъква в шкаф пълен с всевъзможни вкусотии и тъкмо решава, че е открил „мишият рай”, когато в гръб е изненадан от Градския мишок, който живее в него. В разгара на епична битка за парче кашкавал влиза Стопанката на дома, която с ужас открива, че в шкафа има мишки. Веднага слага отрова. Гладният Полски мишок лакомо се нахвърля върху нея, но на помощ му идва Градският, за когото клопките на градския живот не са новост.

След серия от перипетии и срещи с опасностите на градския живот двете мишки се сприятеляват и достигат до общото решение да излязат навън, за да заживеят заедно на свобода. Никой не е беден щом има приятели!

Приятелство, отговорност, свободата сам да правиш своя избор, кой си ти и къде е твоето място в живота – това са темите в спектакъла.

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall, на етаж партер, пред магазин Технополис. Представленията са безплатни за всички!

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM