Куклено шоу през октомври

Куклените спектакли в The Mall продължават и през есента! Очакваме те всяка събота от 11:00 часа: етаж партер, сцената пред магазин Технополис.

05.10 – ДКТ Габрово – „Мечо Пух”

Вече няколко поколения са израснали с историята на философски настроеното “глупаво мече” Мечо Пух и неговите приятели от Голямата гора. Театърът е подготвил една вълнуваща среща с най-малките приятели на Мечо Пух. Вдъхновен от разказа за палавото мече на А.А.Милн, постановката ще въвлече зрителите в една история, изпълнена с присъщото очарование и остроумие на познатите епизоди за колоритните обитатели на Голямата гора.
Този път любимото на много деца и възрастни палаво мече ще поеме на щуро пътешествие в търсене на изчезналата опашка на Йори. Един уж обикновен ден ще се окаже доста натоварен и изпълнен с премеждия за мече, което е излязло просто да си намери малко мед. В приключението се впускат чаровните му приятели Заек, Прасчо, Бухал, Канга, Ру, както и самият Йори. Издирването на нова опашка за Йори се превръща от забавна игра с апетитна награда в предизвикателство за веселата компания.

12.10 – Театър “Дани и Деси” – “Жабокът и чужденецът”

Спектакълът е реализиран със съдействието на Холандското посолство в България и Фондация „Арт Нова”. Той е олицетворение на обединението на европейските култури , в случея между холандската и българската . Темата на спектакъла е много актуална,за интеграцията на „чужденците” в създадени вече общности. Чрез похватите на известният холандски художник и обаянието на българския куклен театър до сърцата на децата достига посланието на спектакъла: „Ако ти приемеш мен, а аз приема теб – целият свят ще стане по-богат! Нека бъдем приятели!!!

 

19.10 – ДКТ Ямбол – “Магазинче за цветове”

Един ден в магазинчето на художника Пабло влезе важен клиент, това беше малката Фрида. Тя много обичаше да рисува, но в палитрата й бяха останали само три цвята. Как да нарисува всички неща? На помощ идват Цветовете и Светлината. Нека да се забавляваме с Фрида и да открием заедно магията на цветовете!

26.10 – Театър “Карлсон” – “Малкият принц”

Присъствах на отварянето на една роза. Тя грижливо избираше багрите си и не спираше да се гизди. Бавно оправяше едно по едно своите листенца. Виждах как се превръща в чудно красиво цвете. Искаше да се появи с целия си блясък на красотата си. Е, да, беше голяма кокетка, но беше вълнуващо. Розата живееше на една звезда с Малкия Принц. На звездата имаше и един вулкан. Принцът се грижеше всеки ден за Розата и вулкана.
“Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.”

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall, на етаж партер, пред магазин Технополис. Представленията са безплатни за всички!

Присъедини се към Facebook събитието ни, за да получаваш информация за всички предстоящи постановки.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM