Куклено шоу през ноември

Куклените спектакли в The Mall продължават и през месец ноември! Очакваме те всяка събота от 11:00 часа: етаж партер, сцената пред магазин Технополис.

02.11 – ДКТ Ямбол – „Зли вълшебства с весел край”

Било ли или не, но разказват, че отвъд зеленото поле, отвъд непроходимата гора, отвъд дълбоката река, живеел добрият крал Алабал Първи и неговата капризна дъщеря – принцеса Принцеса Грациела. От всички царства пристигат кандидати за нейната ръка, но своенравната принцеса предизвиква съдбата си, като кани в двореца злия магьосник Горолом. Омагьосана да подскача като жаба, Принцеса Грациела търси помощ. Ще се намери ли смел принц, който да я спаси от проклятието? Ще разберете сами…

09.11 – ДКТ Сливен – “Грозното пате”
Грозното пате! Грозно, грозно пате! Спрете, чакайте! То не грозно, а различно… Погледнете тези любопитни, наивни и топли очи – те обичат, те се страхуват, те се вълнуват. Различен не означава грозен, а някой, когото да опознаеш и откриеш богатството на душата му. Някой, който има своя тайна. А каква е тайната на Грозното пате?

16.11 – ДКТ Габрово – “Палечка”

Лиричен спектакъл по Андерсен. Тази прекрасна приказка се разказва от двама забавни блатни духове. Те познават Палечка и са съпричастни към нейната история. Сюжетът върви по класическата приказка, прекъсван от забавните интермедии на блатните духове. Приказната сценография, куклите и музиката допълват фееричната балада за Палечка, хвърлила се във водовъртежа на живота, в търсене на щастието и любовта.

23.11 – Театър “Дани и Деси” – “Кратка квак история”
Спектакълът е по приказката на Кина Къдрева „Малка жабешка история“ и ще те заинтригува с необичайната тема за времето, което незабелязано минава покрай нас. На пръв поглед тази тема не вълнува детското съзнание, но понятието „време“ ги кара да задават множество въпроси – какво е рождения ден, как възрастните са станали големи, как един ден се сменя с друг и т.н. В тази история промяната на малката попова лъжичка към жабче дава осезателното усещане как времето минава и оставя своя знак във всичко около нас. Минавайки през различни дни и периоди, малката попова лъжичка, превръщаща се в жабче, научава отговорите на всички тези въпроси от мама, тате и баба, която, както и в живота, е носител на мъдростта: „Времето минава, нека си минава… нещо ни отнема, нещо ни оставя…“

30.11 – Театър “Троливуд” – “Мечо Пух”
Няма нищо по-хубаво от приятелството… и гърненце с мед, а най-хубаво е приятелят ти да има рожден ден! История за веселите приключения на Пух и другарите му.

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall, на етаж партер, пред магазин Технополис. Представленията са безплатни за всички!

Присъедини се към Facebook събитието ни, за да получаваш информация за всички предстоящи постановки!

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM