отваря след
в The Mall дж

Приказни уикенди с куклен театър в The Mall през януари

07.01 – Театър “Да” – “Слънчев лъч”
Екипът на „Театър ДА“ избира за свой дебютен проект куклената пиеса „Слънчев лъч“ от румънският автор Адриану Попеску. Основната тема в представлението е темата за отхвърлените от обществото, тези, които са ненужни. Героите – мишокът Тоби и балерината Мая, са на тавана, където никой не се интересува от съдбата им. Откривайки , че макар и много различни те могат да бъдат приятели и да си помагат, двамата преодоляват самотата и страховете си. С това представление Театър “Да” цели да покажем на децата, че дори когато се чувстваме така, сякаш целия свят ни е обърнал гръб, ако си помагаме взаимно ще намерим изход. Освен това, че различните не бива да бъдат изолирани и невидими, защото с малко грижа и внимание, те също могат да водят пълноценен живот. Като външен израз на емоциите на героите, който да е разбираем за детската публика, е подбрана музиката – Мишокът свири на пиано, а балерината танцува.

14.01 – Театър “Аладин” – “Рибарят и златната рибка”
Старец някога живял
риба всеки ден ловял.
Името му било Радко
звучно, хубаво и кратко.

Рибка златна уловил
и над нея се смилил.
Пуснал я отново във водата,
не помислил за отплата.
Ала в къщи баба Злата
го посрещнала с метлата.

Пожелала си палат,
злато, перли и брокат,
искала слуги и свита,
вкусни гозби до насита.

Но на приказката в карая
баба Злата се омая
и за свойта лакомия
рибката възнагради я
пак със старото корито
криво,гнило и пробито!

ВЕСЕЛА ПРИКАЗАКА В РИМИ
ЗА ДЕЦАТА НИ ЛЮБИМИ.
СМЕШНО ЦВЕНО И БЕЗ СКУКА,
НО НАКРАЯ СЪС ПОУКА

21.01 Театър “Карлсон” – “Пипи Дългото Чорапче”
“Пипи Дългото Чорапче” е представление по едноименния роман на Астрид Линдгрен.
Интерпретацията е като приказка, която учи как сам да си направиш щастие.
Любимата детска героиня си създава приятелства, вярва в мечтите и запознава всички останали с един щур и наситен с приключения свят. Малки и големи се запленяват от нейната искреност и вече не се страхуват да поискат повече, за да получат повече от онова, което ни предлага живота всеки ден! Много мъдрост прозира в детските думи, макар да са изречени простичко и леко. Наситени цветни картини се допълват като пъзел и ни показват, че всички отговори се съдържат в самите нас, стига да си задаваме правилните въпроси! Трябва да сме сигурни, че с образи като Пипи, Томи и Аника, както и Учителката, Полицаят и Пекарката, няма как да ни е скучно!

28.01 ДКТ Сливен – “Телефон 112”
Изпаднеш ли в беда, веднага позвъни на телефон едно, едно, две и можеш да си сигурен, че ще получиш помощ…Със забавните си приключения и весели случки, героите от спектакъла ще покажат на децата как, кога и за какво трябва да се обаждат на телефон 112.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM