Приказни уикенди с куклен театър в The Mall през март

04.03 – Театър “Trollywood” – “Косе Босе”

Кума Лисана и малкото Косе Босе се срещат в една история за опашка,лукавство и откраднати яйца,история за това как и най-хитрия понякога е наказан за хитростта!

11.03 – Театър “Денница Арт” – “Калинката”

“Калинката”-новата ни музикална приказка-представя истини за добрите взаимоотношения и възпитание, поднесени по много забавен начин, разбираем дори за най-малките.
Есенцията е: „Бъдете мили и добри към другите! Не говорете за никого неща , в които не сте сигурни! Много е хубаво да помагаме …. това прави и нас щастливи!“

18.03 – Театър “Дани и Деси” – “Пеперудена магия”

Образователен спектакъл по приказки на българската авторка Мая Дългъчева – „Как един ден белият свят бил оцветен” и „ Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди”

Приказките сами по себе си са опознавателни и много близки до детското съзнание . Спектакълът е специално направен за детската публика през погледа на професионалисти /режисьор,сценограф, композитор/. Сценографията след изненадващи обрати в началото се превръща в прекрасно видение на един приказен слънчев ден . Куклите са невероятно измислени –експеримент межу механични и меки театрални кукли, което прави оживяването им фантастично, с много провокации за характерите на героите и детското въображение.

Спектакълът участва в най-големия световен форум за куклени театри HARMONY WORLD PUPPET CARNIVAL BANGKOK, Thailand 2014. В него участваха над 160 групи от над 80 държави в света. Театър „Дани и Деси“ получи номинация за „Hай-добър детски куклен спектакъл“ в Топ 3, и hаградата за „Най-добра музика’, за спектакъла „Пеперудена магия“ от 6-членното жури от 5 континента! През тази година 2016 – Театър”Дани и Деси” участва в Международен Куклен Фестивал в Бангалор ,Индия, откъдето се завърна с четири награди.

25.03 – ДКТ Видин – “Принцесата и граховото зърно”

Във мъничко зрънце,
зрънце от грах,
е скрита история
приказна, ах!
За крал и кралица
и зрънце от грах.
За принц и принцеса
и мъничък грах!
За грахови ниви
и битки за грах.
За тайни рецепти
и смисъла в тях.
На VІІ Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово” — Пловдив, 2011 спектакълът получи „Награда за най-добър куклен спектакъл”, а на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” – Ямбол 2011 — Награда за сценография на Свила Величкова. На 15 МКФ „Златният делфин” — Варна 2011, актьорът Атанас Махнев е отличен с Награда за дебют, присъдена му от САБ, а Свила Величкова с Награда за сценография.

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall на етаж 2. Представленията са безплатни. Присъединете се към събитието във Facebook.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM