Приказни уикенди с куклен театър в The Mall през април!

01.04 – Театър „Дани и Деси“ – „Медени приказки“

Продавачка на мед търси да продаде своите гърненца с мед, но се оказва, че е попаднала при децата и тогава тя решава да им разкаже любимите приказки от своето дестство.Изведнъж пред очите на децата от дрехите си тя прави сценографията , а от 9 гърненца за мед сътворява 18 горски животни- герои в приказките,които разказва.Спектакъл изграден изцяло на импровизацията и непосредственото общуване с публиката.Едно забавление, в основата на което са класическите български приказки”Работна Мецана” и „Лакомото мече”.

08.04 – ДКТ Сливен – „Лече Бубулече“

В гората има всичко, всичко.
 Дори когато си самичко,
приятел верен ще намериш,
в опасност няма да трепериш.
Със приключения и песни,
едни от други по-чудесни,
да, пълна, пълна е гората
примамлива е за децата.

15.04 – Театър „Денница Арт“ – „Маймунките могат всичко“

Някои имат големи очи, за да виждат надалече,
Някои имат дълги крака, за да бягат много бързо,
Някои имат много дълга шия, за да хапват листа нависоко,
Някои имат големи крила, и летят дълго на юг.
А маймунките, маймунките могат всичко.

22.04 – ДКТ Габрово – „Вълшебна пръчица“

Това е една история, която отразява истинския живот на хората, разкрива силата на доброто, на саможертвата, и поставя въпроса за ценностите. В пиесата, по приказката „Вълшебната пръчица“, реалността е съпоставена със свят, в който всичко е прекрасно и на мястото си, за да може децата да осъзнаят различията. Вълшебната пръчица прави чудеса, но има истинска мощ когато е в добри ръце, а попаднала при хората, устремени към пари и охолен живот, престава да свети. Финалът убеждава, че в усилията си да постигнем материалното, притъпяваме сетивата си за доброто и красивото.

29.04 – Театър „Карлсон“ – „Цигуларят и малката птичка“

В един малък град, на един малък площад, свирел цигулар. Неговото голямо желание било да стане прочут виртуоз. В търсене на своята мечта, той открива истинското приятелство. Помагайки на една малка птичка със счупено крилце да полети отново към слънцето, цигуларят успява да се почувства истински щастлив.

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall на етаж 2. Представленията са безплатни. Присъединете се към събитието във Facebook.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM