отваря след
в The Mall дж

На куклен театър в The Mall и през октомври

Очаквайте нашите вълнуващи детски куклени театри и през октомври!

06.10
ДКТ Габрово – „Хензел и Гретел“

Хензел и неговата сестричка Гретел са деца на беден дървар. Страхувайки се, че не може да ги изхрани, тяхната майка убеждава баща им да ги изостави в гората. Хензел и Гретел обаче чуват разговора на родителите си и събират малки бели камъчета, с които отбелязват пътя, така че успяват да се приберат обратно. Въпреки това майката убеждава бащата да направят нов опит. Този път Хензел и Гретел имали в себе си само къшей хляб, който хвърляли зад себе си, и когато опитват да се върнат, разбират, че птиците са го изяли.
Скитайки из гората, децата намират къщичка от хляб с прозорци от захар — оказва се, че това е домът на една вещица, която примамва деца с лакомства, за да ги изяде. Тя затваря Хензел в клетка, а Гретел прави своя прислужница и ѝ поставя задача да угоява брат си, докато стане готов за печене. В крайна сметка децата успяват да измамят злата вещица и я бутат в пещта, а след това се прибират благополучно вкъщи.

13.10
Театър “Карлсон” – „Карлсон, който живее на покрива“

Когато се чувстваш самотен, когато много, ама много искаш да имаш приятел, точно тогава Карлсон, който живее на покрива, решава да КАЦНЕ в твоята стая. В този момент всичко в света около теб се променя, дори и родителите ти. Това е едно приятеслство на ръба между фантазията и реалността. Прекрасно е да имаш приятел, който живее на покрива и повтаря „спокойствие и само спокойствие” и ако може един бонбон за Карлсон!

20.10
Театър “Дани и Деси” – „Бавна приказка”

Спектакъл за оценката на важните неща в живота и приятелството! Охлювчето Мууди е най-бавното в гората и другите му се подиграват , но с ума си той изпреварва всички -помага на животинки в беда, спасява ги от опасности , предвижда неочаквани ситуации, хитро измъква себе си и другите от опасни животни ….. Накрая всички разбират ,че умът може да е повече от физическата сила , а Мууди е истински приятел. Финалните слова на спектакълът обобщават : „Мисли,мисли,мисли човече, Защото с мисъл се стига далече!“

27.10
ДКТ Бургас – „Бон Бон Оле“

Едно шеметно, пъстро, магическо вариете, в което бонбоните пеят, тортите се превръщат в екзотични птици, кроасаните играят казачок, а тарталетите са прелестни балерини. Но в забавната програма на сладкишите нахълтва чудовището Плесен. То успява да въвлече в хитри планове, предателство и недоразумения захарните герои и да вземе магическата пръчка на Водещия – магьосника Бонбон. Програмата е застрашена. Но отчаянието ще обедини Пудра захар и лакомия червей и те ще спасят захарния свят. Спасен е светът на въображението

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall, на етаж 2. Представленията са безплатни.

 

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM