Приказни уикенди с куклен театър в The Mall и през декември

03.12. „Театър на колела“ – „Една история с две мишки“
Един ден Полският мишок се промъква в шкаф пълен с всевъзможни вкусотии и тъкмо решава, че е открил „мишият рай”, когато в гръб е изненадан от Градския мишок, който живее в него. В разгара на епична битка за парче кашкавал влиза Стопанката на дома, която с ужас открива, че в шкафа има мишки. Веднага слага отрова. Гладният Полски мишок лакомо се нахвърля върху нея, но на помощ му идва Градският, за когото клопките на градския живот не са новост.
След серия от перипетии и срещи с опасностите на градския живот двете мишки се сприятеляват и достигат до общото решение да излязат навън, за да заживеят заедно на свобода.
Никой не е беден щом има приятели!
Приятелство, отговорност, свободата сам да правиш своя избор, кой си ти и къде е твоето място в живота – това са темите в спектакъла.

10.12. ДКТ Сливен – „Палавата питка“
Кое побеждава – хитростта или добротата? Една сладка и палава питка се впуска в безброй приключения, за да ни отговори на този въпрос!

17.12. Илкова Театър – „Слънчев сняг“
Навалял е пухкав сняг. А ние разказваме една стара история за снежен човек, който е толкова капризен и груб, че когато се разтопява, от него остава само една кална локвичка. И за друг снежен човек, който е толкова добър, че когато дойде време да се разтопи, всички искат да го спасят. Но не е нужно, „… защото от моята водичка ще пораснат цветя и тревички….“ – казва той. Да! Наистина!

24.12. Жар Театър – „Момичето – кукла“
Малката Николета толкова обича да си играе, че не иска да прави нищо друго до края на живота си. Дори в навечерието на Коледния празник, когато родителите й я молят да им помогне за приготовленията, тя отказва и се затваря сърдита в стаята си.
Неочаквано любимата й кукла – Пиеро оживява и й предлага да я отведе в страната на играчките. Там, подлъгана най-напред от Търговеца на играчки, а след това от оживелите кукли Николета разменя разума си, чувствата си и волята си срещу възможността да попадне в Двореца на Забавленията, където ще може да играе до края на дните си.
Така самата Ники се превръща в кукла и Търговецът на играчки я опакова, за да я продаде скъпо и прескъпо на някое друго дете… Николета осъзнава грешката си и иска да се върне при родителите си, но това е невъзможно. За щастие – на Коледа стават чудеса. Появява се добрата Фея на детството и превръща Николета обратно в момиченце – само че този път – послушно.

Оригинална и забавна приказна история с увлекателен сюжет, въздействаща визия, запомнящи се характери и много силна поука, от която малките зрители научават, че човек трябва да внимава какво си пожелава, защото понякога желанията се сбъдват и че нищо на света не е по-скъпо от семейството и родителската обич. Спектакълът се отличава със забавен диалог и ситуации, ярки пластически решения и атрактивни ръчно изработени кукли в човешки ръст.

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall на етаж 2. Представленията са безплатни.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM