отваря след
в The Mall дж

Коледна кулинарна работилница със Софи Йотова от Foodie Boulevard

Коледна творителница за малки и големи. Кулинарни вдъхновения и здравословни изкушения с аромат на Средиземноморие

Последната неделя преди Коледа
18 декември 15:00, ниво 2

Какво е Коледа?

Дългоочаквани срещи с любими хора. Прегръдки. Сияещи усмивки. Маратон на всички филми „Сам вкъщи“. Смях. Подаръци, чакани с нетърпение. Сбъднати мечти. И много, много храна…

Коледа, може би, е празникът, който ни събира около трапезата с най-голяма притегателна сила.
Случвало ли ти се е да се чувстваш тежко и подуто след цялото маратонско похапване покрай празниците?
А сблъсквал ли си се с парадокса „цял ден готвене за 10 минути ядене и цяла вечер пъшкане“, който често ни сполетява на Бъдни вечер?
А имаш ли някой любим роднина, който за всяка Коледа подарява на малки и големи в семейството тонове шоколади и други лакомства?

Искаш ли тази Коледа освен много вкусна да бъде и здравословна? И пъстра! И красива! И толкова забавна!
Заповядай на празничната кулинарна работилница на Софи Йотова от Foodie Boulevard и OLA Taste of Med в The Mall, за да видиш на живо сътворяването на няколко експресни идеи за здравословни и безкомпромисно вкусни празнични изкушения, които може да приготвиш и за своята празнична трапеза, или да поднесеш като вкусен кулинарен подарък на малки и големи.

За работилницата:

Коледната работилница на Софи Йотова от Foodie Boulevard ще бъде една забавна творителница за здравословни вкусотии. Работилницата ще има 3 отделни части:

15:00 – 15:30
Първа част: Да поканим Коледния дух на трапезата!
Вкусно приложно творчество за малки и големи. Стилизиране на храната в стила на Коледа, използвайки различните цветове, форми и текстури на естествени продукти, за да „нарисуваме“ различни вкусни Коледни картини и да създадем вкусни Коледни герои.

15:30 – 16:00
Втора част: Нарисувай си човече!
Декориране на джинджифилови сладки по оригинална рецепта с естествени продукти.
Украсяване на традиционните за празниците джинджифилови човечета с помощта единствено на естествени продукти, без химически оцветители и захар.

16:00 – 16:30
Трета част: 5 идеи за здравословни кетъринг идеи за Вашето Коледно парти
Средиземноморския полъх среща празничното вдъхновение
Лесни и бързи предложения за ефектни, здравословни и вкусни хапки, които се приготвят за нула време и ще създадат празнично настроение за гостите на всяко предпразнично мероприятие в офиса, в училище, в детската градина или у дома.

За Софи Йотова:

Софи Йотова е създател на кулинарния блог Foodie Boulevard номиниран за блог на годината в категория здравословни рецепти в годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител за 2015. Софи е любител кулинар, естет и ентусиаст, който след години борби с хранителни разстройства открива своята страст в приготвянето на красива, вкусна и здравословна храна. Софи се посвещава на мисията да популяризира здравословното хранене като създава лесни, практични и неустоимо вкусни здравословни рецепти, и помага на околните да адаптират здравословни алтернативи на традиционно нездравословни ястия.

Foodie Boulevard е блог за кулинарни вдъхновения и здравословни изкушения без угризения, насочен към хора с динамичен начин на живот и интерес към здравословното готвене и хранене, които разполагат с ограничено време и нямат опит и познания за готвенето.

Foodie Boulevard ежедневно показва, че здравословното готвене и хранене не са невъзможна мисия и не изискват специални познания, много ресурси или дълги часове в кухнята.
Мисията на Foodie Boulevard е да разбие мита, че здравословното готвене, хранене и начин на живот обуславят поредния пример за едноизмерна краткотрайна тенденция, чиято единствена цел е да бъде инструмент за една нашумяла мултимилионна бизнес ниша за генериране на по-големи печалби.

Мисията на Foodie Boulevard е да подаде ръка на всеки, който иска да внесе промяна в своя живот и в този на близките си, като му помогне да култивира основни здравословни навици и го оборудва с практически събети и трикове за постигане на здравословно ежедневие.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM