Дон Жуан, опера в две действия – 6, 9 и 10 ноември 2019

 

Романс, интриги, завист, хитрост… и възмездие! Великолепната опера на Волфганг Амадеус Моцарт отново ще пленява зрители на Кралската опера в Лондон.

Сезон 2019/20 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно, продължава с една от най-известните световни оперни творби – Дон Жуан. Прожекциите в The Mall са на 6, 9 и 10 ноември, a програмата се обявява на сайта на киното: www.kinoarena.com

Билети вече се продават на касите в кинo Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Романс, интриги, завист, хитрост, ярост… И възмездие! Новият сезон от Кралската Опера в Лондон започва с пленяващия шедьовър на Моцарт, който проследява историята на Дон Жуан, жените, които съблазнява, и отмъщението, което накрая го достига. Произведението на гениалния композитор е известно с представянето на непрестанно променящи се герои, динамичното действие и смесицата от комедия и сърцераздирателност. Актьорският състав е от международни изпълнители, а диригент е Хармут Хенхен, под чието ръководство на сцената на Ковънт Гардън оживяват великолепните арии на любимата опера.

Музика ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ

Режисьор КАСПЪР ХОЛТЕН

Диригент ХАРМУТ ХЕНХЕН

Дон Жуан ЪРУИН ШРОТ

Лепорелло РОБЕРТО ТАГЛИАВИНИ

Дона Анна МАЛИН БИСТРЬОМ

Командор ПЕТРОС МАГУЛАС

Дон Отавио ДАНИЕЛ БЕЛ

Дона Елвира МИРТО ПАПАТАНАСИУ

Времетраене: 210 мин. с един антракт.

Изпълнява се на италиански с български субтитри.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM