отваря след
в The Mall дж

Куклените театри продължават и през месец май!

05.05
ДКТ Ямбол – „Музикална магия“

“История една за инструменти музикални и техните стопани. За нотички палави и доста закачливи, за Фрида – която мечтае да стане певица и затова нотите научи. За Морис льо Дрън – композитор, прочут с добрината си в целия град!”

12.05
Театър “Дани и Деси” – „Пеперудена магия“

Образователен спектакъл по приказки на българската авторка Мая Дългъчева –  „Как    един ден белият свят бил оцветен” и „ Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди”.

Приказките сами по себе си са опознавателни и много близки до детското съзнание. Спектакълът е специално направен за детската публика през погледа на професионалисти /режисьор, сценограф, композитор/. Сценографията след изненадващи обрати в началото се превръща в прекрасно видение на един  приказен слънчев ден . Куклите са невероятно измислени – експеримент между механични и меки театрални кукли, което прави оживяването им фантастично, с много провокации за характерите на героите и детското въображение.

Спектакълът участва в най-големия световен форум за куклени театри HARMONY WORLD PUPPET CARNIVAL BANGKOK, Thailand 2014. В него участваха над 160 групи от над 80 държави в света. Театър „Дани и Деси“ получи номинация за „Hай-добър детски куклен спектакъл“ в Топ 3, и наградата за „Най-добра музика’, за спектакъла „Пеперудена магия“ от 6-членното жури от 5 континента! През тази година 2016  – Театър”Дани и Деси” участва в Международен Куклен Фестивал в  Бангалор ,Индия, откъдето се завърна с четири награди.

19.05
Театър “Ирис Даймънд” – „Давай, Диего, давай!“

Давай Диего давай! Братовчеда на Дора  се впуска в приключение. Неговият най-добър приятел е изчезнал и той моли децата да му помогнат да го намери. Всички заедно минават през различни препятствия, но дали ще го намерят ще разберете, ако дойдете и гледате! Интерактивно представление с участие на децата.

26.05
Театър “Карлсон” – „Цигуларят и малката птичка“

В един малък град, на един малък площад, свирел цигулар. Неговото голямо желание било да стане прочут виртуоз. В търсене на своята мечта, той открива истинското приятелство. Помагайки на една малка птичка със счупено крилце да полети отново към слънцето, цигуларят успява да се почувства истински щастлив.

Очакваме всички малчугани всяка събота от 11:00 часа в The Mall, на етаж 2. Представленията са безплатни.

СЛЕДВАЙ THE MALL В INSTAGRAM